Brazílie

310 Kč
Skladem (>5 ks)
Možnosti doručení

čokoláda , kakao, borůvky

Detailní informace

balení
Hýčkám si vás
balením, ktere vás oslní.
Doprava zdarma
Doprava zdarma
od 3000 Kč
podpora
Podpora
Poradím vám s výběrem střihu i velikosti.

Detailní popis produktu

Čtvrtkilový balíček té nejlepší zrnkové výběrové kávy Old Republic Cafe.

Upraženo v naší maličké rodinné pražírně v Praze, která vznikla z touhy pít to nejlepší. Láska ke kávě, profesionalita, znalost procesu a pečlivost... to všechno v naší kávě ucítíte. 

Edice pro mámy s modlitbou za teplou kávu.

Tato káva je vhodná k přípravě espressa, filtru i pro další alternativní způsoby přípravy kávy.

země: Brazílie

farma: Fazenda Furnas, odrůda: Yellow Bourbon

zpracování: suché, sklizeň 2023

minimální trvanlivost: 12 měsíců od data pražení (uvedeno na obale), v ideálním případě však zkonzumujte do 30 dní, káva oxiduje a přichází o své nejlepší kvality

 

 

Informace o farmě:

Rinaldo de Castro Junqueria (přezdívaný Pipoca) je majitelem farmy Fazenda Furnas o rozloze 280 hektarů, z nichž většina je osázena kávou. Na farmě pěstuje odrůdy Yellow Bourbon, Yellow Catucai, Yellow a Red Catuai. Kromě nich na zbytku farmy pěstuje také banány. Rinaldův pradědeček byl první člen rodiny, který vlastnil kávovou farmu, která byla později rozdělena mezi jeho potomky.

Rinaldův otec převzal část rodinného pozemku a několik let na něm pěstoval běžnou kávu. Poté se jeho pozornost obrátila směrem k výběrové kávě a inspiroval Rinalda, aby pozemky prodali a koupili novou farmu. Tou byla právě Fazenda Furnas – stoletý pozemek, který se lépe hodil k pěstování výběrové kávy.

Rinaldo původně pracoval ve strojírenství, než se v devadesátých letech vrátil zpět do rodinného podniku a začal se věnovat pěstování kávy. Původně o odvětví nejevil zájem, ale když ho otec požádal o pomoc na farmě při dlouhé nemoci, rychle kávě propadl a jeho nadšení mu vyneslo reputaci a uznání v regionu. Byl zvolen prezidentem místního pěstitelského sdružení COCARIVE a několikrát se účastnil finále soutěže Cup of Excelence. Fazenda Furnas byla také jednou z prvních farem v Brazílii, která začala kávové třešně zpracovávat metodou Pulped Natural (metoda, při které se na rozdíl od tradičního suchého zpracování z třešní nejprve mechanicky odstraní dužina a až poté se suší).